چه کسانی نباید هوایی سفر کنند؟؛ مروری بر مهم ترین شرایط ویژه پزشکی

سفر کردن با هواپیما شرایط خاص خودش را داردو سفرهای هوایی برای همه افراد مناسب نیستند. اگر در حال برنامه‌ریزی برای خرید تور داخلی و تماشای شهرهای زیبای ایران هستید، به این متن توجه کنید! تور هوایی از شهرهای مختلف به مقصدهای گردشگری ایران برگزار می‌شود و با اینکه تقاضا برای این نوع مسافرت‌ها زیاد است، اما اکثر خانواده‌ها نمی‌دانند که سفر با هواپیما برای چه کسانی خطرناک و برای چه افرادی بی‌خطر است!

سفرهای هوایی در حال حاضر در سراسر جهان، محبوب و پرطرفدار هستند اما مشکلات بیماری برای برخی افراد، به طور قابل توجهی افزایش یافته است و این مسئله باعث شده که سفر با هواپیما چالش هایی به همراه داشته باشد؛ به ویژه برای سفرهای هوایی طولانی مدت، بین قاره ها و کشورهای دور.

در این مطلب می خواهیم به مسئله مهم سفرهای هوایی و خطرات آن برای برخی افراد با بیماری ها و عارضه های جسمی بپردازیم. بنابراین فراموش نکنید که سفر با هواپیما برای همه افراد توصیه نمی شود!

با ما همراه باشید….

سفر با هواپیما، راحت و ایمن است!

اکثر هواپیماها در حال حاضر دارای سیستم گردش هوا هستند که می تواند تا 50 درصد از هوا را در کابین مسافران به گردش درآورد، به طوری که این هوا تقریباً 20 تا 30 بار در ساعت به گردش در می آید.

علاوه بر این، هوای گردشی از طریق فیلترهای هوای ذرات با راندمان بالا، high efficiency particulate air filters (HEPA) فیلتر می شود؛ درست مشابه فیلترهایی که در اتاق های عمل بیمارستان استفاده می شوند تا ذرات گرد و غبار، باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها را حذف کنند. با این حال، عوامل دیگری ممکن است بر سفرهای هوایی افرادی که برخی بیماری‌های زمینه‌ای دارند، در هنگام پروازهای طولانی، تأثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید: خدمات تیناسفر برای تورهای داخلی و خارجی

13 تا از مهم ترین شرایط ویژه پزشکی در افراد که با سفرهای هوایی، تشدید می شوند

سفر کردن با هواپیما

سفر کردن با هواپیما

اگر تصمیم دارید سفرهای هوایی را برای تورهای مسافرتی خود انتخاب کنید، به این موارد مهم دقت داشته باشید. خانم های باردار، نوزادان، سالمندان و افرادی که شرایط ویژه پزشکی دارند یا به برخی بیماری ها با علائم قابل توجه مبتلا هستند باید با احتیاط بیشتر و با مشورت پزشک متخصص خود، پرواز با هواپیما را  انتخاب کنند.

در این قسمت با 13 تا از مهم ترین شرایط بیماری و پزشکی آشنا می شوید که اگر در یک فرد وجود داشته باشد، با سفرهای هوایی ممکن است تشدید شود:

1- بیماری های قلبی و عروقی

افراد مبتلا به بیماری های عروق کرونر یا نارسایی احتقانی قلب باید قبل از سفر هوایی، تحت معاینه سلامت قرار گیرند و در صورتی که در 6 هفته نزدیک به تاریخ سفر خود دچار گرفتگی قفسه سینه، تنگی نفس یا آریتمی شده اند، از چنین سفرهایی اجتناب کنند. در صورت ضروری بودن سفر، این پزشک است که تصمیم می گیرد فرد باید با هواپیما سفر کند یا خیر.

2- پیوند بای پس عروق کرونر

کسانی که تحت عمل جراحی پیوند بای پس عروق کرونر قرار گرفته اند نباید تا حدود 2 یا 3 هفته با هواپیما سفر کنند، زیرا به قفسه سینه آنها فشار وارد می شود. پس از این مدت نیز با همراه داشتن داروهای قلبی خود و زیر نظر پزشک می توانند با هواپیما سفر کنند.

3- فشار خون بالا

بیماران مبتلا به فشار خون بالا تا زمانی که وضعیت آنها با استفاده از دارو کنترل شود، می توانند با هواپیما سفر کنند. هرگونه داروی مورد نیاز در طول سفر هوایی نیز باید قبل از پرواز تهیه شود.

بیشتر بخوانید: آنتالیا برای سفر بهتر است یا استانبول؟

4- ترومبوز وریدی

ترومبوز وریدی نوعی اختلال در عروق خونی است که به دو صورت بروز می کند؛ ترومبوز وریدی عمقی که در پاها اتفاق می افتد و دوم، آمبولی ریوی که در آن، لخته خود در حال حرکت می تواند وریدهای ریه را مسدود کند. این موارد برای سفرهای هوایی بسیار خطرناک هستند.

5- آسم تنگی نفس بیماری های تنفسی

افرادی که به آسم و تنگی نفس شدید دچار هستند نباید با هواپیما سفر کنند. افرادی که می توانند دستگاه اکسیژن یا داروهای مخصوص را همراه خود ببرند می توانند با مشورت با پزشک و کادر پرواز، هوایی سفر کنند.

6- بیماری های انسداد ریه

این افراد می توانند هوایی سفر کنند اما باید بیماری خود را به اطلاع کادر پرواز برسانند و داروهای گشاد کننده برونشت همراه خود داشته باشند.

7- بیماری های عفونی

واضح است که بیماری های عفونی به راحتی به دیگران سرایت می کنند، بنابراین افراد مبتلا به این نوع بیماری ها نباید با هواپیما سفر کنند.

8- بیماری های عروق مغزی

شرایط مختلفی می تواند بر خون رسانی به مغز تأثیر بگذارد و باعث خونریزی مغزی و سکته مغزی شود. کاهش اکسیژن رسانی به مغز این موارد را به دنبال دارد. افرادی که در معرض این بیماری ها هستند باید با پزشک خود مشورت کنند و موقع سفرهای هوایی حتماً داروهای خود را به همراه داشته باشند و همچنین به کادر پرواز نیز اطلاع بدهند.

9- صرع

کسانی که به صرع مبتلا هستند بهتر است با هواپیما سفر نکنند. در غیر این صورت، مسافر باید بیماری خود را به کادر پرواز اطلاع بدهد و داروهای خود را به همراه داشته باشد. همچنین باید با پزشک خود نیز مشورت کند.

بیشتر بخوانید: معرفی چند تا شهر خوب برای بازارگردی و خرید سوغاتی

10- کم خونی

در کم خونی، تعداد گلبول های قرمز در فرد، کمتر از حد طبیعی است که منجر به کاهش اکسیژن رسانی به سلول ها و بافت ها می شود. این حالت، خطر کمبود اکسیژن در طول پرواز را به همراه دارد. در مواردی که غلظت هموگلوبین خون فرد، کمتر از 10 گرم در دسی لیتر است، باید احتیاط بیشتری کرد و اگر سطح هموگلوبین او کمتر از 7.5 گرم در دسی لیتر است، بیماران نباید سوار هواپیما شوند.

11- دیابت

افراد مبتلا به دیابت با احتیاط می توانند با هواپیما سفر کنند اما با این حال به دلیل بر هم خوردن زمان غذا خوردن آنها ممکن است سطح قند خون آنها به هم بخورد. لذا توصیه می کنیم این افراد حتماً داروها و انسولین خود را به همراه داشته باشند، برنامه غذایی خود را کنترل کنند و اگر شرایط حاد ممکن است پیش بیاید، موارد را به کادر پرواز اطلاع بدهند.

12- اختلالات روانپزشکی

بیماران مبتلا به اختلالات روانپزشکی برای اطمینان از ایمنی خود و سایر مسافران، باید قبل از پرواز از پزشک خود، مجوز سفر با هواپیما را دریافت کنند. پزشک ممکن است داروهای آرامبخش را تجویز کند که بیمار می تواند در طول سفر هوایی استفاده نماید. این موارد نیز باید با کادر پرواز نیز در میان گذاشته شود.

13- جراحی های شکمی داخلی

کسانی که به تازگی تحت عمل جراحی شکمی یا داخلی قرار گرفته اند نباید با هواپیما سفر کنند؛ چون ممکن است هنوز مقداری گاز یا هوا داخل حفره بدنی آنها در محل جراحی باقی مانده باشد و سفرهای هوایی برایشان خطرناک باشد. این افراد باید منتظر بمانند تا بهبودی شان حاصل شود.